Arvoisa lukijamme,

Tervetuloa uudistettuun @sight –verkkojulkaisuun. Käynnissä olevana lukuvuotena julkaisuista vastaa liiketalouden alan johtamisen ja viestinnän toisen vuoden opiskelijaryhmä. Tänä vuonna @sight esittelee koulun tärkeimpiä projekteja ja tapahtumia.

Toivotamme Sinulle viihtyisiä lukuhetkiä!Dear Reader,

Welcome to the reformed @sight -internet release. During this semester the publication is made by second year Management and communications student group from Faculty of Business Studies. This year @sight presents for you school’s most important projects and events.

We wish you pleasant moments with us!


sunnuntai 21. joulukuuta 2014

DuuniExpo & Yrittäjyyspäivät 2015

Teksti/Text: @sight-tiimi
Kuvat/Pictures: duuniexpo.blogspot.fi ja duuniexpo.eu
Vastaava päätoimittaja/Executive Editor: Jaana Loipponen

DuuniExpo & Yrittäjyyspäivät 2015 -tapahtuman projektipäällikkönä toimii tarmokkaan oloinen toisen vuoden tradenomiopiskelija Piia Hiukka. Hollolalainen Hiukka valittiin projektipäällikön pestiin kuluvan vuoden tammikuussa. Työelämässä ennen AMK-opintoja jo vuosikymmenen viihtynyt kahden lapsen äiti aloitti syksyllä 2013 tradenomiopinnot Lahden ammattikorkeakoulussa.

“Aikaisemmin suorittamieni kolmen ammattitutkinnon lisäksi päätin hakea työnantajaltani opintovapaata tarkoituksenani nostaa koulutukseni seuraavalle tasolle. LAMK on hyvä vaihtoehto minulle suorittaa ammattikorkeakoulututkinto paikallisesti, ja itselleni oikeat opinnotkin löytyivät.”

Seitsemättä kertaa LAMK:n opiskelijoiden järjestämä DuuniExpo & Yrittäjyyspäivät saivat Hiukasta ensimmäisen naispuolisen vetäjän.  Alkuvuodesta 2014 alkaen projektin parissa työskennellyt Hiukka kertoo innostuneensa DuuniExposta jo varhaisessa vaiheessa opintojensa suunnittelua.

“Hienoa, että olen ensimmäinen naispäällikkö. Pitää toki muistaa, että projektipäällikkö on etupäässä henkilö, mutta jonkunhan pitää olla aina ensimmäinen. Kuulin jo opintojani suunnitellessa tästä projektista ja ajattelin, että tuon haluan kyllä tehdä.”
  

 

DuuniExpo '15 tarjoaa jotain aivan uutta 

Aiempi työkokemus Timanttisten myymälävastaavana on luonut Hiukalle hyvän osaamispohjan ja peruskäsityksen messujen järjestämisestä ja pyörittämisestä. Hän kertoo Timanttisten työntekijänä käyneensä läpi useammat eri messut.

“Itse tapahtumana messut on mielestäni kiehtova jo alusta alkaen. Miten tuodaan ihmiset ja yritykset lähelle toisiaan ja yhdistellään eri aspekteja, kuten meillä tänä vuonna tekniikkaa mobiililaitteiden hyötykäytön myötä.”

DuuniExpo & Yrittäjyyspäivät lupaa siis verkkosivuillaan Jotakin aivan uutta sekä näytteilleasettajille että messuvieraillekin. Annetaan projektipäällikön kertoa, mistä on kyse.

“Tarjoamme tänä vuonna vieraille ilmaisen DuuniExpo –applikaation, joka helpottaa liikkumista messualueella. Ilmaisen applikaation lataamalla saa messuinfon, tiedot näytteilleasettajista ja messujen pohjakartan käyttöönsä. Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden rekrytointivideoihin eli tarkoitus on kerätä hissipuheiden tapaisia video-cv:tä eri alojen opiskelijoilta, joita sitten markkinoimme alakohtaisesti työnantajille.”
 

Messuille etsimään kontakteja

DuuniExpo & Yrittäjyyspäivät on avoin ja maksuton verkostoitumis- ja rekrytointitapahtuma, joka on suunnattu ammattikorkeakouluopiskelijoille. Viime aikojen huonon taloustilanteen piristämiseksi sloganiksi on valittu ”On aika muuttaa suuntaa”.

“Työllisyyden ja työttömyyslukujen suhteen on menty aika alavireisesti Lahdenkin seudulla. Nyt on siis DuuniExponkin aika tehdä tälle asialle jotain. Muodikastahan on sanoa, ettei meillä ole teemaa, mutta olemme päättäneet Back to basics – hengessä ja On aika muuttaa suuntaa –sloganilla keskittyä vain olennaiseen.  Tarkoitus on tarjota niin opiskelijoille kuin työnantajapuolellekin parhaat puitteet ja mahdollisuudet löytää unelmatyö ja työlle tekijä”, Hiukka kertoo päättäväisesti. Hän painottaa, että tarkoitus ei ole sulkea ketään, joka ei opiskele AMK:ssa, pois messuilta.

”Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Verkostoitumismahdollisuudet ovat loistavat ja saattaahan paikan päältä löytyä vaikka jatkokoulutuspaikkakin. LAMK ja Koulutuskeskus Salpaus ovat vahvasti mukana tapahtumassa”, hän lopettaa.

DuuniExpo ja Yrittäjyyspäivät -tapahtuma keskiviikkona 21.1.2015 klo 8.45 - 16.00 Lahden Messuhallissa.Piia Hiukka is a 30-year-old student and a mother of two from Hollola studying in Lahti University of Applied Sciences. She asked a study leave from her work as a store manager at Timanttiset to get a degree at LUAS.

Besides studying she currently works as a project leader in DuuniExpo & Entrepreneurship Day project. DuuniExpo fair is organized by students to help job seekers and employers to find each other. Entrepreneurship Day is an event inside DuuniExpo presenting seminars.

Join Piia and her crew on Wednesday 21st of January 2015 at Lahti fair center from 8.45 am to 4 pm. Main themes for this year are the prevention of social exclusion, companies operating internationally and entrepreneurship.
Projektipäällikkö/Project Manager: Kristiina Laakso
Viestintävastaava/Communications Manager: Ninni  Mäkelä
Markkinointivastaavat/Marketing Managers: Santeri Larjanne & Miika Nevalainen
Graafinen suunnittelu/Graphic design: Laura K. Salminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti