Arvoisa lukijamme,

Tervetuloa uudistettuun @sight –verkkojulkaisuun. Käynnissä olevana lukuvuotena julkaisuista vastaa liiketalouden alan johtamisen ja viestinnän toisen vuoden opiskelijaryhmä. Tänä vuonna @sight esittelee koulun tärkeimpiä projekteja ja tapahtumia.

Toivotamme Sinulle viihtyisiä lukuhetkiä!



Dear Reader,

Welcome to the reformed @sight -internet release. During this semester the publication is made by second year Management and communications student group from Faculty of Business Studies. This year @sight presents for you school’s most important projects and events.

We wish you pleasant moments with us!


perjantai 31. toukokuuta 2013

Positiivinen energia vie eteenpäin

Mikko Matias Peltoniemeä ei turhaan kutsuta kulttuurialan monitoimimieheksi. Hän on mukana monissa projekteissa esiintyvän ja soveltavan teatterin aloilla, tekee yhteistyötä Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Entre Akatemia-projektissa sekä pyörittää omaa yritystoimintaansa. Tulevana kesänä Peltoniemi on mukana Lahden uuden Laukes-kesäteatterin pilottituotannossa Myllysaaren kaunis Justiina.

Sielunruokaa

Teatterityö on usein enemmän kutsumus, kuin varma leipätyö. Vaikka alalla pyritään
noudattamaan työehtosopimuksen palkkajärjestelmää, niin yksityisellä puolella se ei aina toimi, jollei tuotanto tuota voittoa.
- Teatterissa työskentely on osittain sielunruokaa, ruoka kompensoi palkkausta, joka on kuitenkin hyvä rakentaa esimerkiksi näytelmän menestykseen sidotuksi. Ammattilaisen aikaa pitää aina kunnioittaa, Peltoniemi kertoo.
Selkeän dialogin merkitys rahatilanteesta on tärkeää työllistävissä teattereissa. Tällöin myös sosiaalinen vastuullisuus toteutuu.

Pitää oppia sanomaan ei

Peltoniemi tekee paljon, koska häntä pyydetään moneen mukaan. Hän uskoo, että positiivinen energia vie asioita eteenpäin ja saa motivaation riittämään. Peltoniemi mainitsee olevansa kiinnostunut monista asioista ja ylimääräistä aikaa jää vain kieltäytymisen opetteluun.

- Pitää opetella myös sanomaan ei, Peltoniemi kiteyttää.
Projektien kautta tarjotaan usein uusia mahdollisuuksia. Esimerkiksi työpajojen jälkeen epävarmat esiintyjät ovat saattaneet pyytää sparrauskursseja.

Myllysaaren menneet tuulet ohjaavat ekologisuuteen

Myllysaaren kaunis Justiina –kesäteatteria esitetään 11.7.-10.8. upeissa Myllysaaren maisemissa. Kesäteatteri sijoittuu 50-luvulle, joten autenttista rekvisiittaa on haalittu kirpputoreilta. Lisäksi lavasteita ja teatterin kalustoa pyritään rakentamaan hyödyntäen kierrätysmateriaaleja. Ekologisuus ei ole ollut erillisenä arvona teatteriprojektissa, mutta näytelmän aikakauden huomioon ottaen kannattavaa.

- Alustavana taiteellisena ratkaisuna on, että menneisyys näkyy ja moderni laitetaan piiloon, Peltoniemi kuvailee.
Entre-ohjelman kautta Peltoniemi sai kesäteatterille arvokasta markkinointiapua opiskelijoilta. Uudet näkökulmat auttoivat avaamaan eri segmenttien vaatimia erilaisia markkinointikanavia. Peltoniemi kertoo nauttineensa opiskelijoiden kanssa työskentelystä.
- Yrittelijäisyys alkaa näkymään. Huomaa kuka tekee ja kuka on vain mukana, hän kertoo.
Erityisesti nuorten aktivoiminen teatterikävijöiksi on hankalaa, mutta tulevaisuudessa Peltoniemi toivoo näkevänsä nuoria kesäteatterin näytöksissä.


Teksti ja kuva:
Erika Luhtala 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti