Arvoisa lukijamme,

Tervetuloa uudistettuun @sight –verkkojulkaisuun. Käynnissä olevana lukuvuotena julkaisuista vastaa liiketalouden alan johtamisen ja viestinnän toisen vuoden opiskelijaryhmä. Tänä vuonna @sight esittelee koulun tärkeimpiä projekteja ja tapahtumia.

Toivotamme Sinulle viihtyisiä lukuhetkiä!Dear Reader,

Welcome to the reformed @sight -internet release. During this semester the publication is made by second year Management and communications student group from Faculty of Business Studies. This year @sight presents for you school’s most important projects and events.

We wish you pleasant moments with us!


keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kuukauden kysymys: Helmikuu

Teksti/Text: Laura K. Salminen
Vastaava päätoimittaja/Executive Editor: Jaana Loipponen


// EDIT Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille vastauksistanne! Arvonta suoritetaan perjantaina 20.2.2015 ja olemme voittajaan yhteydessä sähköpostitse. //

Mistä on kyse? Esitämme kevään ajan kerran kuukaudessa johonkin ajankohtaiseen aiheeseen liittyen kysymyksen, johon vastaamalla voit osallistua kahden Finnkinon leffalipun arvontaan.

Kuka voi osallistua arvontaan? Kysymykset on pääasiassa suunnattu Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijoille, mutta kuka tahansa voi silti osallistua arvontaan!

Mitä pitää tehdä? Jätä julkaisun kommenttikenttään vastauksesi kysymykseen ja lisää vastauksen perään sähköpostiosoitteesi. Simple as that!

 Menkäämme sitten suoraan helmikuun kysymykseen: Lahden ammattikorkeakoulussa on parhaillaan käynnissä hakuaika vaihto-oppilaaksi lähtemiselle. Osana liiketalouden opiskeluja meillä on pakollisena opintona henkilökohtainen kansainvälistyminen, jonka suorittamiseen on monia vaihtoehtoja. Jos pidempi ajanjakso vaihto-oppilaana ei ole mahdollista, on meidän mahdollista lähteä myös esimerkiksi viikon mittaiselle intensiiviviikolle! Intensiiviviikon voi suorittaa sekä ulkomailla että täällä Suomessa.

Helmikuun kysymys


Helmikuun kuukauden kysymyksenä haluaisimmekin tietää: Miten aiot hoitaa oman henkilökohtaisen kansainvälistymisesi? Jos olet sen jo suorittanut, miten sen teit?

Arvonta alkaa tänään, maanantaina 16.2.2015, kello 9.00 ja vastausaikaa on aina tiistaihin 17.2. kello 23.59 saakka! Parhaiden vastausten kesken arvomme yhden onnekkaan leffalippujen saajan -  vastauksiin kannattaa siis käyttää edes hieman aikaa!


//EDIT Thank you all for your answers. Answer time has now ended. We will pick the winner on Friday, 20 February 2015 and we will be in contact with the winner via email. //

Question of the month: February

We are going to give away two tickets to the Finnkino movie theater every month during the spring. All you have to do is to answer the question and leave your answer to the comment box. Remember to give your email address, too, so we can contact you in case you’ll be the winner.
 
In February we are talking about internationalization. In Lahti University of Applied Sciences it is compulsory to do personal internationalization as a part of the business studies. There are multiple options to do this: from an exchange year to an intensive week.

February question

So, based on the question of the month in February, we would like to know: How are you going to execute your personal internationalization? If you already have done it how did you do it?

Answer time starts today, on Monday, 16 February 2015, at 9 am, and ends on Tuesday, 17 February, at 11.59 pm! Good luck to you all and start to write! Projektipäällikkö/Project Manager: Kristiina Laakso
Viestintävastaava/Communications Manager: Ninni  Mäkelä
Markkinointivastaavat/Marketing Managers: Santeri Larjanne & Miika Nevalainen
Graafinen suunnittelu/Graphic Design: Laura K. Salminen

14 kommenttia:

 1. Sairaanhoitajilla kansainvälisyys toteutui kolmella 5op kursilla joka toteutettiin yhdessä ulkomaalaisten opuskelijoiden kanssa. Myös opettaja oli ulkomaalainen.
  kapa_92 _ @hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Sosionomi opintoihin kuuluu monta kansainvälisyyteen kuuluvaa kurssia: multicultural work, Child's rights intensiiviviikko ulkomaalaisten vierailijoiden kanssa ja lisäski COW General ja Family Perspective kurssit.

  ilona.suoranta@student.lamk.fi

  VastaaPoista
 3. Opiskelen tällä hetkellä liiketaloutta ja aion hoitaa henkilökohtaisen kansainvälistymisen ensi vuonna intensiivikurssilla. Luultavasti tulevaisuudessa lähden pidemmäksikin ajaksi vaihtoon, sillä kansainvälisyys on nykyään tärkeää! :) tiiah-@hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Business field: did exchange abroad for a total of 5 months and participated in intensive week held in Lahti, where teachers were from abroad as well as our university teachers.

  evelina.feodorova@student.lamk.fi

  VastaaPoista
 5. Tein henkilökohtaisen kansainvälistymiseni syksyllä 2013 ollessani kolme ja puoli kuukautta Irlannissa opiskelijavaihdossa. Koko vaihtoaika oli mahtava ja ystäväpiirini vaihdon aikana oli todella kansainvälinen! Vapaa-aikana hengasin lähinnä muiden vaihto-opiskelijoiden kanssa. Heitä oli muun muassa Espanjasta, Ranskasta ja Brasiliasta. Asuin myös koko vaihdon 9 hengen kommuunissa, jossa minulla oli kämppiksiä Vietnamista, Kiinasta ja Irlannista. Lisäksi jaoin huoneeni intialaisen tytön kanssa. Opin tosi monien eri maiden kulttuureista ja sain ystäviä ympäri maailmaa, joten kansainvälistymiseni jatkuu edelleen pitäessäni yhteyttä tutustumiini ihmisiin. Suosittelen ehdottomasti vaihtoa kaikille henkilökohtaisen kansainvälistymisen suoritustavaksi, jos se vain suinkaan on omassa tilanteessa mahdollista! :)

  annika.92@hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Lähdin puoleksi vuodeksi vaihtoon Etelä-Amerikkaan.

  salla.lyyra@student.lamk.fi

  VastaaPoista
 7. Suoritin henkilökohtaisen kansainvälistymisen ollessani Kanadassa vaihdossa syksyn 2013. Vaihtoaika oli koko opiskelujeni parasta aikaa ja sain sieltä monta hyvää ystävää, joiden kanssa pidämme yhteyttä edelleen säännöllisesti. Vaihdon aikana muodostui myös pitkä lista maista ja kaupungeista, joihin minun pitää vielä joskus lähteä käymään, näihin kuuluu mm. Kööpenhamina, Malmö, Iso-Britannia, Saksa, Itävalta, Brasilia, Espanja, Australia ja Uusi-Seelanti.

  mona.auervuolle@student.lamk.fi

  VastaaPoista
 8. Lähden Belgiaan henkilökohtaiselle kansainvälistymisviikolle Maaliskuussa. Samalla reissulla aion käydä myös Brysselissä ja Amsterdamissa vierailemassa.

  jenna.hakala@student.lamk.fi

  VastaaPoista
 9. Opiskelen tällä hetkellä liiketaloutta ensimmäistä vuottani. Aion hakea opiskelijavaihtoon kevääksi 2016. Minulla on jo vaihtoehdot mielessä; UK, Irlanti ja Ranska. Aion hoitaa opiskelijavaihdon reippaalla asenteella läpi! Aion myös suuntautua kansainväliseen kauppaan ja lukea mahdollisimman paljon kursseja englanniksi. Lisäksi aioin ottaa jossakin vaiheessa opintoja uuden kielen.

  noora.ahonen@student.lamk.fi

  VastaaPoista
 10. Ovet kansainvälisyydelle aukesivat fuksivuonna kun suoritin degree-saikkujen kanssa projektin liittyen kotoutumiseen. 2014 ryhdyin opiskelijakunnan kv-vastaavaksi jota kautta on tullut tutustuttua kansainvälisiin piireihin ja osasta opiskelijoista on tullut hyviä ystäviä.
  Minulle on sanottu että suomalaisiin opiskelijoihin on toisinaan hankala tutustua koska yhteisiä opintoja ei ole paljon, siksi olisi hyvä olla kursseja ja tapahtumia jossa heihin pääsisi tutustumaan.
  Lyhyesti ja ytimekkäästi, kansainvälisyys kannattaa, se avaa ovia ja rikastuttaa

  iida.kuukka@student.lamk.fi

  VastaaPoista
 11. Opiskelen tällä hetkellä toista vuotta liiketalouden alalla. Lähden huhtikuussa Hollantiin kansainvälistymisviikolle :) can't wait!

  linda.lamminpaa@student.lamk.fi

  VastaaPoista
 12. Suoritin henkilökohtaisen kansainvälistymisen kahdessa osassa. Osallistuin keväällä 2014 Belgiassa järjestetylle intensiiviviikolle, jossa teemana oli muodin markkinointi. Mielestäni intensiiviviikko on erittäin tehokas ja tiivis tapa suorittaa kansainvälistyminen ja sopii mainiosti opiskelijoille, jotka haluavat ulkomaille, mutta vaihtovuosi pelottaa tai tuntuu liian pitkältä ajalta. Intensiiviviikkosta sain 2 op:tä, joten 1op uupui vielä henkilökohtaiseen kansainvälistymiseen. Sen sain olemalla mukana kevään 2014 @Sightin toimitusryhmässä, jossa toteutimme juurikin kansainvälisyyttä käsittelevän julkaisun.

  Kannataakin miettiä juuri itselle sopiva tapa henkilökohtaisen kansainvälistymisen hoitamiseen! :)

  tella.krigsman@student.lamk.fi

  VastaaPoista
 13. Opiskelen ensimmäistä vuotta liiketaloutta. Olen jo nyt valinnut englannin kielellä toteutettavia ylimääräisiä opintoja, ja ottanut ylimääräisiä kieliä. Lähden todennäköisesti myös vaihtoon, mutta jos en, osallistun ainakin intensiiviviikolle mm. Espanjan kurssin tiimoilta. Olen harkinnut myös kv-tutorointia!

  Jasmiina.voutilainen@student.lamk.fi

  VastaaPoista
 14. Opiskelen toista vuotta liiketaloutta ja nyt huhtikuussa olen lähdössä innoissani Hollantiin Rotterdamiin intensiiviviikolle kansainvälistymään.
  veera.metsala@student.lamk.fi

  VastaaPoista