Arvoisa lukijamme,

Tervetuloa uudistettuun @sight –verkkojulkaisuun. Käynnissä olevana lukuvuotena julkaisuista vastaa liiketalouden alan johtamisen ja viestinnän toisen vuoden opiskelijaryhmä. Tänä vuonna @sight esittelee koulun tärkeimpiä projekteja ja tapahtumia.

Toivotamme Sinulle viihtyisiä lukuhetkiä!Dear Reader,

Welcome to the reformed @sight -internet release. During this semester the publication is made by second year Management and communications student group from Faculty of Business Studies. This year @sight presents for you school’s most important projects and events.

We wish you pleasant moments with us!


maanantai 13. huhtikuuta 2015

Neloskerros - Uusi tapa tehdä projekteja

Teksti/Text: Otto Humalajoki
Kuvat/Pictures: http://neloskerros.fi/
Vastaava päätoimittaja/Executive Editor: Jaana Loipponen 
"Moikka! Olen Otto Humalajoki, 22-vuotias syntyperäinen lahtelainen. Aloitin opintoni Lahden ammattikorkeakoulussa liiketalouden alalla keväällä 2012 ja suuntauduin opinnoissani johtamisen ja viestinnän koulutusohjelmaan. Jos keväästä 2012 laskee noin kolme ja puoli vuotta, saattaa tulokseksi saada, että minun pitäisi valmistua toukokuussa 2015. Pelottava ajatus.

Huomasin jo aika aikaisessa vaiheessa, etten saanut tarpeeksi irti tunneilla istumisesta. Teoriassa käydyt asiat on helppo muistaa ulkoa ja ympäripyöreitä termejä voi luetella kuka vain. Siispä tein päätöksen, johon vastuuopettaja meitä vahvasti kannusti. Lähde projekteihin mukaan. Ja minähän lähdin."

Hyöty irti projekteista


"Pääsin toteuttamaan itseäni DuuniExpon myyntitiimissä, johon hyppäsin vähän liian myöhään mukaan. Sain kuitenkin lyhyessä ajassa onnistumisia. Nämä onnistumiset kasvattivat kunnianhimoa ja jonkinlainen rakkaus myyntiin syntyi. Seuraavana vuonna lähdin sitten totta kai uudestaan mukaan projektiin, myyntipäällikkönä. Homma on näin jälkeenpäin ajateltuna hyvä! Tosiasiassa sitä heitettiin kylmään veteen ja piti oppia siltä seisomalta kuviokelluntaa. En vaihtaisi noita kokemuksia pois, sillä tuli opittua todella paljon lyhyessä ajassa. Kurssilla opiskeltuja asioita pystyi samalla kokeilemaan käytännössä ja oikeaa osaamistaan syventämään.

DuuniExpo ei todellakaan ollut ainoa projekti johon osallistuin. Olen erittäin iloinen omasta aktiivisuudestani, sillä nämä projektit ovat tuoneet todella paljon uusia taitoja, tietoa ja kontakteja oikeasta maailmasta. Projekteihin osallistuminen vaati runsaasti omaa aktiivisuutta, sillä projektit eivät olleet voimakkaasti markkinoituja. Usein oli täysin sattumaa, että kiinnostavan projektin rekrytointi-ilmoitus pisti silmään sähköpostissa tai koulun käytävillä. Tarvittaisiinko tähän jonkinlainen muutos?"

Käytä Sinäkin Neloskerrosta hyödyksi


"Tänä keväänä aloin miettimään opintojani ja tavoitetta valmistua toukokuussa 2015. PANIIKKI! Kaikkien kurssien, harjoittelun ja opinnäytetyön lisäksi minulta puuttuu seitsemän opintopistettä. Kyllä. Seitsemän opintopistettä. Olin aivan paniikissa, sillä sopivia kursseja ei löytynyt – käyn arkisin 8-16 töissä. Mitä tällaisessa tilanteessa voi tehdä? Pyysin apua. Vastuuopettajani kanssa pohdimme, mitä voisimme tehdä.  Minulle kerrottiin uudesta tavasta tehdä projekteja - NELOSKERROS!

Ilmoittauduin projektiin mukaan ja kävin sähköpostikeskustelua ylläpitäjien kanssa. Minulle tarjottiin erilaisia toimeksiantoja, joihin haettiin tekijöitä. Nämä eivät liittyneet mihinkään kurssiin, vaan sain vapaasti lähteä mukaan itseäni kiinnostavaan projektiin. Lähdin muun muassa mukaan @sight –projektiin suunnittelemaan myyntiä ja sen pohjalta sain tehdä tämän kirjoituksenkin. Toisin sanoen Neloskerros mahdollistaa valmistumiseni.


Jatkossa, kun Neloskerroksen toiminta kehittyy, siitä tulee paikka, jonka avulla voit täydentää opintojasi juuri sinua kiinnostavilla käytännön projekteilla – eivätkä opiskelut kärsi. Tämä on juuri sitä mitä Lahden ammattikorkeakoulu on tarvinnut! Se tuo työelämän lähemmäs opiskelijoita ja luo mahdollisuuden tavata uusia kiinnostavia ihmisiä. Suuret kiitokset tämän konseptin luoneille henkilöille, on aikakin että joku ajattelee projektitoimintaa opiskelijoiden näkökulmasta. Jos sinulla on mahdollisuus, käytä ihmeessä Neloskerrosta hyväksesi. Kirjaimellisesti. Tällä tavoin se tulee kehittymään ja kasvamaan. Voimia opiskeluihin. 


Projektipäällikkö/Project Manager: Kristiina Laakso
Viestintävastaava/Communications Manager: Ninni  Mäkelä
Markkinointivastaavat/Marketing Managers: Santeri Larjanne & Miika Nevalainen
Graafinen suunnittelu/Graphic Design: Laura K. Salminen

2 kommenttia:

  1. Mulla just sama kokemus kuin Otolla. Neloskerros oli loistava prokkis, oikeita duuneja ja oikeita yrityksiä.

    VastaaPoista