Arvoisa lukijamme,

Tervetuloa uudistettuun @sight –verkkojulkaisuun. Käynnissä olevana lukuvuotena julkaisuista vastaa liiketalouden alan johtamisen ja viestinnän toisen vuoden opiskelijaryhmä. Tänä vuonna @sight esittelee koulun tärkeimpiä projekteja ja tapahtumia.

Toivotamme Sinulle viihtyisiä lukuhetkiä!Dear Reader,

Welcome to the reformed @sight -internet release. During this semester the publication is made by second year Management and communications student group from Faculty of Business Studies. This year @sight presents for you school’s most important projects and events.

We wish you pleasant moments with us!


perjantai 20. maaliskuuta 2015

Yrittämällä uutta otetta opintoihin

Teksti/Text: Ninni Mäke
Vastaava päätoimittaja/Executive Editor: Jaana Loipponen Riskitöntä yrittäjyyttä

Nuori yrittäjyys on korkea-asteen yrittäjyyteen kannustava opinto-ohjelma, jonka ideana on perustaa Start Up –yritys. Yrityksen voi perustaa joko yksin tai ryhmässä. Opiskelijat saavat päättää itse, mitä heidän yrityksensä tekee, mitkä ovat tavoitteet sekä haluavatko he edelleen jatkaa yrityksen toimintaa opinto-ohjelman jälkeen. Yrittäjyyteen tutustuminen on tehty opiskelijoille mahdollisimman turvalliseksi, sillä opinto-ohjelma on lähes riskitön. Opinto-ohjelmana NY luo opiskelijoille uskoa omaan tekemiseen ja tulevaisuuden yrittäjyyteen. ”Nuori yrittäjyys opinto-ohjelma on parasta, mitä koulun puitteissa on voinut tehdä”, toteaa Pari Tanssia NY:n toimitusjohtaja Maiju Landström. 

  Unelmasta totta

Pari Tanssia NY on Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijaryhmän perustama yritys. Ryhmä koostuu viidestä ensimmäisen vuoden opiskelijasta. Yrityksen ideana on saada ihmiset yksinkertaisesti tanssimaan sekä pyrkiä karistamaan nuorten aikuisten ennakkoluuloja paritanssista. Yritykseen kuuluvat Maiju Landström, Ville Muhonen, Kaisa Tuominen, Hanna Laitinen sekä Eetu Pakkanen. Liikeidea on syntynyt toimitusjohtaja Maijun unelmasta, johon muut yrityksen jäsenet ovat tuoneet omia ideoitaan. Yritys haluaa toimintansa olevan nuorekasta, aitoa ja samalla rentoa. Tämä näkyy esimerkiksi heidän järjestämissään tapahtumissa. Yrityksen toiminta on ollut helppo aloittaa, sillä opiskelijoilla oli selkeä ajatus siitä, millainen yrityksestä halutaan. Yrittäjyyteen tutustuminen on ollut ryhmälle helppoa, eikä matkassa ole ollut suurempia kompastuskiviä.


Pari Tanssia -yrityksen järjestämissä tapahtumissa perusajatuksena on tuoda nuorille paritanssi -liikkeet käyttöön tanssilattialle. Tapahtumat alkavat kahden tunnin mittaisella opetuksella, jonka jälkeen on kaksi tuntia vapaata tanssimista, jossa voi kokeilla oppimiaan liikkeitä. Jotta kynnys osallistua tapahtumaan olisi mahdollisimman alhainen, järjestetään tapahtuma nuorille tutussa klubiympäristössä. Tapahtumiin voi tulla yksin tai parin kanssa.

Yrittäjä –ryhmä haluaa painottaa, että tapahtumassa opitaan tanssimaan vieraan ihmisen kanssa ja lukemaan toisen liikkeitä, joka helpottaa kaikkea tanssimista. Ryhmä pyrkii tanssitunneillaan tarjoamaan kaikille hyödyllisiä taitoja.

Seuraava Pari Tanssia yrityksen järjestämä tapahtuma on tänään perjantaina 20.3.2015 klo 19-23 Ravintola Jackalopessa (Vesijärvenkatu 22, 15140 Lahti). Lisätietoa tapahtumasta löydät esimerkiksi Pari Tanssia NY:n Facebook-sivuilta. Tervetuloa mukaan! 

Projektipäällikkö/Project Manager: Kristiina Laakso
Viestintävastaava/Communications Manager: Ninni  Mäkelä
Markkinointivastaavat/Marketing Managers: Santeri Larjanne & Miika Nevalainen
Graafinen suunnittelu/Graphic Design: Laura K. Salminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti