Arvoisa lukijamme,

Tervetuloa uudistettuun @sight –verkkojulkaisuun. Käynnissä olevana lukuvuotena julkaisuista vastaa liiketalouden alan johtamisen ja viestinnän toisen vuoden opiskelijaryhmä. Tänä vuonna @sight esittelee koulun tärkeimpiä projekteja ja tapahtumia.

Toivotamme Sinulle viihtyisiä lukuhetkiä!Dear Reader,

Welcome to the reformed @sight -internet release. During this semester the publication is made by second year Management and communications student group from Faculty of Business Studies. This year @sight presents for you school’s most important projects and events.

We wish you pleasant moments with us!


perjantai 31. toukokuuta 2013

Jos se on järkevää, se on vastuullista

Miten yrittäjä, SmartUp Oy:n toimitusjohtaja ja osaamisen kehittäjä Elina Arasola viestii vastuullisuudesta, toteuttaa vastuullisuutta ja ajattelee vastuullisesti?

Ennakoivaa ja toiminnallista vastuullisuutta

Arasolalla on juuri nyt uusi iso toimeksianto työn alla ja hän harmittelee, että vastuullisuuden
ja varautumisen pohdinta on jäänyt taka-alalle.
- Tässä unohtuu monet sellaiset asiat, joihin ei kiinnitä huomiota, mutta toivottavasti teen ne automaattisesti. Aina ei ole aikaa tehdä sitä ennakointiin tai riskinhallintaan liittyvää ajattelutyötä, koska se vaatii aina sen, että pysähdyt hetkeksi ja mietit ”hmm entäs jos”.
Arasola uskoo erilaisten työkausien tulevan sykleissä. Nyt keskitytään täysillä käsillä olevaan toimeksiantoon ja sen jälkeen tulee toisenlainen vaihe. Siinä missä ennakoinnin, pohtimisen ja pysähtymisen vaihe kertoo varautumisesta, viestii toimeksiantojen tinkimätön hoitaminen ja asiakassuhteiden vaaliminen käytännön vastuullisuudesta.

Vastuullisuus on arjen valintoja


Arjessa on mahdollista tehdä vastuullisia valintoja. Esimerkiksi työmatkat Arasola kävelee mielellään, jos ei tarvitse autoa kesken päivän. Pidemmät työmatkat hän kulkee tilanteesta riippuen joko omalla autolla tai julkisilla. Helsinkiin pääsee junalla näppärästi, mutta joskus on fiksumpaa mennä omalla autolla.

- Jos se on järkevää, se on vastuullista. Esimerkiksi ensi viikolla olen kahden päivän aikana Jokioisilla, Forssassa, Hämeenlinnassa ja Turengissa, jolloin julkisilla liikkuminen on haasteellista.
”The Vastuullisuus”

On paljon asioita, joihin Arasola haluaa vaikuttaa. Esimerkiksi yhteiskunnalliset, lasten, nuorten ja työikäisten asiat ovat lähellä sydäntä. Näitä asioita ei kuitenkaan asiakaskohtaamisissa usein kuulla, sillä asiakkaiden tarpeet eivät välttämättä kohtaa Arasolan vastuullisuutta kehittävien näkemysten kanssa. 

- On vähän heikosti paketoitu myyntituote, jos sanotaan, että osta pala maailmanparannusta. Sen täytyy olla jotain konkreettisempaa, mutta itselleni on tärkeää, että pystyn kerimään jotain takaisin päin siihen isompaan kuvaan, jota teen. Se on mulle ”The Vastuullisuus”.
Inhimillisen vastuun sarake   

Arasola haluaa nostaa esiin vielä yhdenlaisen vastuullisuuden ulottuvuuden sosiaalisen, taloudellisen, yhteiskuntavastuullisuuden ja ympäristövastuun rinnalle.
- Tekisi mieli lisätä inhimillisen vastuun sarake. Aina puhutaan siitä, että työllä pitää olla merkitystä ja oli se työ sitten yrittäjyyttä palkkatyötä tai opiskelutyötä, niin siinä pitää olla joku henkilökohtainen merkitys tekijälleen ja vain sitä kautta voi päästä rehelliseen menestykseen.

Teksti:
Mimmi Lehto

Kuva:
Matti Huumonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti