Arvoisa lukijamme,

Tervetuloa uudistettuun @sight –verkkojulkaisuun. Käynnissä olevana lukuvuotena julkaisuista vastaa liiketalouden alan johtamisen ja viestinnän toisen vuoden opiskelijaryhmä. Tänä vuonna @sight esittelee koulun tärkeimpiä projekteja ja tapahtumia.

Toivotamme Sinulle viihtyisiä lukuhetkiä!Dear Reader,

Welcome to the reformed @sight -internet release. During this semester the publication is made by second year Management and communications student group from Faculty of Business Studies. This year @sight presents for you school’s most important projects and events.

We wish you pleasant moments with us!


torstai 12. joulukuuta 2013

Nopein tie talouspäälliköksi

Kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija Katariina Inkilä työskentelee opiskelijatyönä järjestettävien DuuniExpo & Yrittäjyyspäivät 2014 –messujen talouspäällikkönä. Hän on osa johtoryhmää, joka on päävastuussa messujen suunnittelusta ja toteutuksesta. Katariina on valinnut liiketalouden alan suuntautumisvaihtoehdoista taloushallinnon, ja hän onkin opinnoissaan jo käynyt läpi yrityksen talouden hoitoon liittyviä asioita. Taloushallinnon opintoihin kuuluu myös viiden opintopisteen laajuinen projekti, mikä olikin osasyy siihen, että Katariina lähti mukaan DuuniExpo-projektiin.

- Koulukaverini kuuli tästä projektista ja kysyi olenko harkinnut DuuniExpon talouspäällikön hommaa. Taisin laittaa hakemuksen menemään jo samalla viikolla ja viikon päästä haastattelussa sain tietää, että paikka on minun.

Katariinan työtehtävät sisältävät muun muassa budjetin laadintaa ja seurantaa, ostolaskujen tarkistamista ja tiliöintiä sekä ständipaikoista ja lahjoituksista tehtävien laskutustoimeksiantojen tekemisen.

- Aika käytännönläheistä työtähän tämä on, vaikka toiminkin päällikkönä. Samoja töitä teen kuin yksi apulaisenikin, mutta saanpahan ainakin käytännön kokemusta. Tavallinen ”työviikko” sisältää myös ainakin yhden tai pari pakollista palaveria.

Projektiryhmän suuri koko luo haasteita esimerkiksi tapaamisten sopimiseen sekä tiimihengen luomiseen. DuuniExpon projektiryhmä koostuu monesta eri tiimistä, jotka eivät välttämättä tunne toisiaan, joten voi olla hankalaa saada lujitettua koko porukka yhteen. Katariina kuitenkin kertoo, että huolimatta 40-henkisestä projektiryhmästä talouspäällikkönä toimiminen on melko yksinäistä työtä.

- Työskentelyn isossa tiimissä on huomannut lähinnä koko projektiryhmän palavereissa käydessä, eli aikalailla yksin puurtamista tämä tavallisesti on. Opettajista koostuvalta projektin ohjausryhmältä saa kyllä apua tarvittaessa, mutta yleensä asioita joutuu selvittämään monen eri ohjaajan kanssa, mikä hidastaa työn etenemistä. Mutta ilman apua tässä projektissa ei kuitenkaan jää.

Katariina kertoo, että hänelle on ollut suurta etua viimekesäisestä kesätyöpaikasta tämän projektin töiden kannalta. Hän työskenteli laskujen parissa, eli laskutus ei tullut uutena asiana. Lisäksi oma kiinnostus sisäiseen laskentatoimeen on motivoinut suuresti. Katariinasta on mukava toimia projektissa, sillä siinä on selkeä alku ja loppu, yhden projektin aikana pääsee tekemään hyvinkin monenlaisia asioita.

- Ja onhan se tietysti hienoa päästä sanomaan, että on talouspäällikkö jo 21-vuotiaana. 

teksti: Karoliina Inkilä
kuva: Karoliina Inkilä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti