Arvoisa lukijamme,

Tervetuloa uudistettuun @sight –verkkojulkaisuun. Käynnissä olevana lukuvuotena julkaisuista vastaa liiketalouden alan johtamisen ja viestinnän toisen vuoden opiskelijaryhmä. Tänä vuonna @sight esittelee koulun tärkeimpiä projekteja ja tapahtumia.

Toivotamme Sinulle viihtyisiä lukuhetkiä!Dear Reader,

Welcome to the reformed @sight -internet release. During this semester the publication is made by second year Management and communications student group from Faculty of Business Studies. This year @sight presents for you school’s most important projects and events.

We wish you pleasant moments with us!


tiistai 10. joulukuuta 2013

Green Care ‒ Vihreää voimaa verkostoitumalla

LIVE-Liiketoimintaa verkostoitumalla -hanke


Green Care on osa LIVELiiketoimintaa verkostoitumalla -hanketta, joka toteutetaan vuosina 2013 ja 2014. Hankkeessa tutkitaan ja kehitetään luontoon ja maaseutuympäristöön liittyvää toimintaa. Hanke sisältää seminaareja sekä koulutuksia, joihin osallistuneet yrittäjät saavat lisäksi opiskelijoita tekemään projekteja, kuten opinnäytetöitä, yrityksiinsä. Lahden oppilaitoksista mukana ovat Lahden ammattikorkeakoulu ja Koulutuskeskus Salpaus. Muita hankkeeseen osallistuvia tahoja ovat Työtehoseura ry, ProAgria Etelä-Suomi ja Hämeen ammattikorkeakoulu. 

Vastuullinen liiketoiminta -opinnot osa Green Careä

Lahden ammattikorkeakoulussa jokaisella koulutusalalla on lisäksi oma opintojaksonsa, jossa GreenCare-ajatukseen paneudutaan. Liiketaloudella on Vastuullinen liiketoiminta -opintojakso, jossa syksyllä 2013 aloitettiin Green Care -yrittäjän vastuullisuuskäsikirjan laatiminen. Opintojakson kevään 2014 osuuteen haetaan vielä sopivia projekteja.
Opintojaksolla opettavat  Anna Pajari ja Jaana Loipponen. 

Ensi vuodelle haluaisin sellaisia yritysprojekteja, joissa päästäisiin tekemään oikeita tehtäviä, jotka ovat todella hyödyksi yrittäjälle vastuullisuuden aiheeseen liittyen, kertoo Anna Pajari.

Green Care -aatteeseen sisältyy paljon

Green Care tarkoittaa lyhyesti vihreää hoivaa, mutta termin sisältö on paljon laajempi. Vihreys ei tarkoita pelkästään metsää ja maaseutua, vaan Green Care yrittäjyyttä voi olla myös kaupunkiympäristössä kaupunkiluontoa hyödyntäen. Samoin hoiva pitää ymmärtää kaikkeen hyvinvointiin ja virkistäytymiseen liittyväksi, ei pelkästään sosiaali- ja terveyspalveluihin. Suomalainen luonto tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia Green Care -yrittäjyydelle.

Green Care on laaja käsite liittyen hyvinvointiin, virkistymiseen ja hoivaan kaikenikäisille. Green Care liittyy lisäksi ympäristöön, luontoon ja niiden arvostavaan hyödyntämiseen, tiivistää Pajari.

Green Care -aatetta Suomessa edistää Green Care Finland ry (www.gcfinland.fi).  Yhdistykseen kuuluu noin 120 jäsentä: yrityksiä, yksityishenkilöitä, tutkijoita ja kouluttajia. Green Care Finland ry järjesti järjestyksessään 3. Green Care -päivät Lepaalla 19.-20.9.2013. Tapahtumassa tutustuttiin erilaisin luennoin ja työpajoin Green Care -aatteeseen ja sen mahdollisuuksiin. Hämeen ja Lahden ammattikorkeakoulujen opiskelijat ja opettajat saivat osallistua tapahtumaan.

Green Caressa innostavinta on se, että se on minulle uusi aihealue, Pajari sanoo.

Lisätietoja:
Lahden ammattikorkeakoulun Green Care –projektipäällikkö
Anne Timonen, anne.timonen@lamk.fi, p. 050 385 5585
Liiketalouden alan yhteyshenkilö
Sari Suominen, sari.suominen@lamk.fi

Teksti: Emma Laaksonen
Kuvat: Valokuvaaja Jarkko Laaksonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti