Arvoisa lukijamme,

Tervetuloa uudistettuun @sight –verkkojulkaisuun. Käynnissä olevana lukuvuotena julkaisuista vastaa liiketalouden alan johtamisen ja viestinnän toisen vuoden opiskelijaryhmä. Tänä vuonna @sight esittelee koulun tärkeimpiä projekteja ja tapahtumia.

Toivotamme Sinulle viihtyisiä lukuhetkiä!Dear Reader,

Welcome to the reformed @sight -internet release. During this semester the publication is made by second year Management and communications student group from Faculty of Business Studies. This year @sight presents for you school’s most important projects and events.

We wish you pleasant moments with us!


torstai 12. joulukuuta 2013

Win-win situation - Entre Akatemiassa kaikki hyötyvät

“Mikäs tää meijän juttu tänään olikaan? Mitäs teillä oli mulle tänään tarjolla? Intialaista vatsahierontaa?” Hermanni Parikka avaa haastattelutilanteen tutulla ronskilla tyylillään. Kyseessä on päälle kolmekymppinen karski miesyrittäjä, joka ei jää sanattomaksi. Parikka on tullut kertomaan meille kokemuksistaan Entre Akatemia -projektissa. Projekti antaa opiskelijalle mahdollisuuden tutustua yrittäjyyteen ja luoda uusia kontakteja. Mutta miksi tällainen idearikas yrittäjä, jolta ei puutu mielipiteitä lähtee mukaan opiskelijaprojektiin?

Entre Akatemia -projektissa opiskelijat ja yrittäjät kohtaavat. Yrittäjät toimivat opiskelijoille mentoreina tuoden heille näkökulmaa yrittäjyyteen. Opiskelijat puolestaan antavat yrittäjille tuoreita ideoita liiketoimintaan. Projektiryhmä kokoontuu keskustelemaan yrittäjyydestä vaihtelevissa ympäristöissä ja lisäksi opiskelijat tapaavat omaa mentoriaan kehittämistehtävien parissa. Hermanni Parikka on yksi Entre Akatemian yrittäjämentoreista.

Parikan yritys Fytera Ky tarjoaa tarkasti suunnattua ja ennaltaehkäisevää fysioterapiaa. Parikka ei ole tehnyt tarkkaa rajausta asiakkaidensa suhteen, mutta pääkohderyhmänä ovat tällä hetkellä tatuoijat. Parikan mielestä tatuoijat ovat ”hauskaa porukkaa”, joiden kanssa on kiva tehdä töitä.

- Fytera Ky ei ole kasvuyritys, vaan tarkoituksenani on toiminnalla elättää itseni ja rahoittaa mukava vapaa-aika, Lifestyle-yrittäjäksikin itsensä määrittelevä Parikka sanoo.

Entre Akatemia -projektiin Parikka haki mukaan syksyllä 2012 nähtyään ilmoituksen oppilaitoksensa seinällä. Tuolloin hän opiskeli vielä itsekin Lahden ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalalla. Projektissa Parikka näki mahdollisuuden tutustua Lahden seudun yrittäjätoimintaan, päästä tekemään yhteistyötä eri alojen opiskelijoiden kanssa sekä kehittämään mielessä olevaa liikeideaa. Parikka onkin mukana projektissa nyt toista kertaa.

- Ideoita pallottelemalla ja muiden mentoreiden kokemuksia kuunnellessa olen saanut paljon uusia ajatuksia ja näkökulmia yrittäjyydestä.

Parikka on tehnyt opiskelijoiden kanssa monenlaisia kehitysprojekteja. Tällä hetkellä tekeillä on asiakastietojärjestelmän laatiminen, Facebook-sivujen sisällön tuottaminen ja kilpailijakartoituksen tekeminen.

- Opiskelijoiden kanssa työskennellessä mennään aina heidän ehdoillaan. Vaikka työ ei ole yhtä tehokasta kuin ammattilaisen, on näkökulma aina uusi ja opiskelijoiden näköinen.

- Raa’asti hyväksikäytän opiskelijoita, tekemään räätälöityjä hommia ilmaiseksi, Parikka vitsailee tyylilleen uskollisena.

Parikka kehuu Entre Akatemian konkreettisia hyötyjä ja suosittelee mentoriksi lähtemistä kaikille yrittäjille. Opiskelijoiden kanssa tehtävän yhteistyön lisäksi Parikka on projektin kautta aloittanut yhteistyön toisen yrittäjämentorin kanssa.

- Kaikki on mennyt kuin Strömsössä, eikä ole tarvinnut kohdata turhaa draamaa! Parikka kehuu.

- Projektista saa erittäin paljon irti, kun vaan päättää ottaa hyödyn juuri itselle tärkeistä asioista, hän jatkaa.

Mikä Parikan mielestä on sitten ollut koko projektissa parasta ja mikä kehittämisen arvoista?

- Onhan se nyt itsetuntoa kohottavaa, että projektissa on opiskelijoita tänä vuonna 24 ja yhdeksän heistä halusi tulla juuri minun mentoroitavakseni. Kiva huomata, että ainakin Minä-brändi toimii, Parikka naureskelee.

- En keksi mitään huonoa sanottavaa koko projektista. Kai sen vian on oltava sitten itsessäni, kerran ei muusta tai muista ole pahaa sanottavaa
, hän tokaisee vielä lopuksi.

Teksti: Tella Krigsman ja Pauliina Huovila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti