Arvoisa lukijamme,

Tervetuloa uudistettuun @sight –verkkojulkaisuun. Käynnissä olevana lukuvuotena julkaisuista vastaa liiketalouden alan johtamisen ja viestinnän toisen vuoden opiskelijaryhmä. Tänä vuonna @sight esittelee koulun tärkeimpiä projekteja ja tapahtumia.

Toivotamme Sinulle viihtyisiä lukuhetkiä!Dear Reader,

Welcome to the reformed @sight -internet release. During this semester the publication is made by second year Management and communications student group from Faculty of Business Studies. This year @sight presents for you school’s most important projects and events.

We wish you pleasant moments with us!


torstai 12. joulukuuta 2013

Projektina Niemen Kampus

Liiketalouden ala siirtyy opiskelemaan vanhoista tiloista Ståhlberginkadulta uudelle Niemen Kampukselle tammikuussa 2014, osoitteeseen Niemenkatu 73.

Pääsimme mukaan tekemään projektiopintoina Niemen Kampus –projektia. Mukana toteuttamassa Niemi–projektia on myös iso joukko muiden alojen tekijöitä.
Meidän ryhmämme vastuulla on suunnitella ja toteuttaa ryhmätyötilat opiskelijoille.
Projektin tarkoituksena on valmistella ryhmätyötilat sellaisiksi, että opiskelijoiden on ilo tehdä niissä ryhmätöitä heti vuodenvaihteen jälkeen.

Ryhmätyötilat ovat sitä varten, että opiskelijoilla on jokin paikka, missä tehdä koulutöitä. Nykyisissä liiketalouden tiloissa ryhmätyötiloja ei oikein ole. Opiskelijoiden toive on, että uudelle kampukselle olisi mahdollista saada toimivat tilat.

Tarkoituksena on suunnitella ja sisustaa kolme työtilaa sekä yksi yhteinen tila, jossa voi keittää kahvia ja syödä eväitä. Tavoitteena on, että ryhmätyötiloista jokainen on hieman eri teemalla toteutettu, ja että tiloista tulisi mahdollisimman viihtyisät ja motivoivat.

Meidän kolmen opiskelijan tehtävänä projektissa on miettiä tiloihin niin äänieristystä kuin kalusteitakin. Koulutuskonsernilta löytyy vanhoja kalusteita ja tuunaamme niitä uusiin tarpeisiin sopiviksi. Tilat tullaan maalaamaan, sisustamaan ja kalustamaan sekä uusilla että ehostetuilla kalusteilla. Hankintoja teemme kalusteista elektroniikkaan.

Haastetta projektiin asettaa akustiikka ryhmätyötiloissa, sillä tila on yhtenäinen: katto on avoin ja tilat on jaettu vain seinillä. Budjetti ei ole päätähuimaava, joten kekseliäisyyttä tarvitaan. Toiveena olisi, että saisimme sponsoreita mukaan auttamaan hankinnoissa sekä talkoolaisia auttamaan kalusteiden tuunauksessa!

Projektin on jalkauttanut opiskelijoille Satu Hyökki, jonka mielestä opiskelijat ovat parhaita mahdollisia ryhmätilojen toteuttajia.

- Niemen kampusta on suunniteltu yhteistyössä kaikkien keskeisten käyttäjäryhmien kanssa. Opiskelijat ovat oppimisympäristön keskeinen käyttäjäryhmä ja on tärkeää, että heidän näkemyksiään kuunnellaan myös tilallisissa ratkaisuissa. Ryhmätyötila suunnittelussa opiskelijoilta kysyttiin ensin näkemyksiä siitä, minkälaiset ryhmätyötilat tukevat monialaista oppimista. Tämän jälkeen opiskelijoille tarjottiin mahdollisuus lähteä mukaan selvityksen pohjalta tehtävään ryhmätyötilojen tuunausprojektiin. Projektin kautta opiskelijat pääsevät antamaan kädenjälkensä kampuksen co-working -ympäristöön, kertoi Satu opiskelijoiden osallistumisesta projektiin. 

Todennäköisesti tulevaisuudessakin opiskelijat pääsevät mukaan tilojen suunnitteluun, kun Niemeen rakennetaan tilat muille Lamkin koulutusaloille.

- Käyttäjäkeskeinen, osallistava ote on kampussuunnittelun keskeinen valinta ja kampushankkeen edetessä mahdollisuuksia opiskelijoiden mukaan kytkemiseen tulee jatkossakin monia. Opiskelijat voivat liittyä hankkeeseen mm. opinnäytetöiden, harjoittelujen ja projektiopintojen kautta. Kampussuunnittelussa ollaan avoimena opiskelijoiden ajatuksille ja ideoille!

Teksti: Reija Luoma, Heta Lehtinen ja Emma Riipola
Kuva: Miia Virtanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti