Arvoisa lukijamme,

Tervetuloa uudistettuun @sight –verkkojulkaisuun. Käynnissä olevana lukuvuotena julkaisuista vastaa liiketalouden alan johtamisen ja viestinnän toisen vuoden opiskelijaryhmä. Tänä vuonna @sight esittelee koulun tärkeimpiä projekteja ja tapahtumia.

Toivotamme Sinulle viihtyisiä lukuhetkiä!Dear Reader,

Welcome to the reformed @sight -internet release. During this semester the publication is made by second year Management and communications student group from Faculty of Business Studies. This year @sight presents for you school’s most important projects and events.

We wish you pleasant moments with us!


keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Diplomin arvoista toimintaa: joustavuutta ja yhteen hiilteen puhaltamista

-    On ihana tulla aamulla töihin, kun näkee ihmisistä, että he ovat hyvällä tuulella ja hommat sujuu. Hyvästä palvelusta onkin tullut paljon positiivista palautetta, marketpäällikkö iloitsee.

S-market Tonttila palkittiin elokuussa 2011 S-Työvirediplomilla, jonka hakuun marketpäällikkö Erja Kaila osallistui joustavan ja yhteen hiileen puhaltavan työporukan ansiosta. Palkitseva raati arvosti erityisesti positiivista asennetta yli yksikkörajojen tapahtuvaa liikkumista kohtaan, yksilöllisten tarpeiden ja tilanteiden huomiointia, ”tuumasta toimeen”- asennetta ja oma-aloitteisuutta.

Monenlaista osaamista


Toimipaikka on laatinut eri työvuoroihin tehtäväkortit, joihin on kirjattu työvuoron tai tuoteryhmävastaavan tehtävät. Tehtäväkorttien avulla perehdyttäminen on entistä tehokkaampaa. Monipuolinen osaaminen ja työtehtävien kierto motivoi työntekijöitä ja tekee työstä kiinnostavampaa.

-  Jokaisessa tuoteryhmässä on vähintään kolme henkilöä, jotka hallitsevat kyseisen tuoteryhmän vastaavan paikkauksen, mikäli tarve vaatii. Lähtökohtana on, että kaikki työt kuuluvat kaikille. Kukaan ei voi osata liian montaa asiaa, marketpäällikkö toteaa.

Marketpäällikkö ei halua omia työntekijöitä itselleen, vaan hänellä on uskallus luopua hyvästä työntekijästä yhteisen edun nimissä. Avausvuoden aikana kehityskelpoisia työntekijöitä onkin siirretty eteenpäin kohti uusia haasteita.

Palautteenanto suoraan toisille


S-Market Tonttilan henkilökuntaa
Tonttilan työporukka on tottunut alusta alkaen antamaan rakentavaa palautetta työstä suoraan työkaverille. Vain muutaman kerran pikkujutuissa päällikön on tarvinnut puuttua työntekijöiden välisiin erimielisyyksiin.

-    Henkilöstö sopii asiat oma-aloitteisesti keskenään, eikä minua tarvita päivittäisten rutiinien organisointiin. Meillä saa myös mokata. Jos työyhteisössä ei uskalleta tehdä virheitä, ei voida kehittyäkään, Kaila huomauttaa.

Työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen


-  Meillä on käytössä työvuorotoivomuskalenteri, jonne henkilökunta merkitsee mahdolliset toivomuksensa. Minun ei ole vielä tarvinnut jättää toiveita täyttämättä, Kaila vakuuttaa.

Esimerkiksi perheelliset pääsevät lastensa tapahtumiin pienillä työtehtävien ja –vuorojen muokkauksilla. Opiskelijoille marketpäällikkö laatii työvuorot heidän lukujärjestyksien mukaan.

-    Vuoro- ja lomatoiveet vaativat hieman ylimääräistä ponnistelua esimieheltä, mutta se maksaa siihen käytetyn ajan moninkertaisesti takaisin. Henkilökunta on tyytyväisempää, työt sujuvat, eikä turhia sairaslomia tule, Kaila mainitsee.

Työporukka viettää aikaa yhdessä myös vapaa-ajalla esimerkiksi kimppalenkkien merkeissä.
-  Osallistuimme 10 hengen voimin Extreme Runiin Helsingissä ja illanviettojakin olemme järjestäneet, Kaila kiteyttää.

Jenni Jäppilä ja Matroona Backman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti