Arvoisa lukijamme,

Tervetuloa uudistettuun @sight –verkkojulkaisuun. Käynnissä olevana lukuvuotena julkaisuista vastaa liiketalouden alan johtamisen ja viestinnän toisen vuoden opiskelijaryhmä. Tänä vuonna @sight esittelee koulun tärkeimpiä projekteja ja tapahtumia.

Toivotamme Sinulle viihtyisiä lukuhetkiä!Dear Reader,

Welcome to the reformed @sight -internet release. During this semester the publication is made by second year Management and communications student group from Faculty of Business Studies. This year @sight presents for you school’s most important projects and events.

We wish you pleasant moments with us!


keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Nyt uusia ideoita kehitetään pelaamalla


Pelin idea alkaa selvitä

Lappeenrannan teknillisen yliopiston Lahti School of Economics on luonut uuden menetelmän organisaation kehittämiseksi - Ekopelin.
- Tämä Tekesin rahoittama projekti on tarkoitettu yrityksille ja sen lähtökohtana on kehittää käytännönläheisemmin uusia innovaatioita ympäristönäkökulmasta. Peliä voidaan soveltaa eri yrityksissä ja aiheissa, kertoi projektitutkija Anne Pässilä.
Pelissä käsitellään:
• ympäristöllistä,
• taloudellista ja
• sosiaalista vastuuta yrityksien toiminnassa.Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijat testasivat peliä ensimmäisenä
-   Olimme positiivisesti yllättyneitä siitä, kuinka lyhyessä ajassa voi tulla paljon erilaisia ideoita, Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijat ihmettelivät.
Ensimmäiset todelliset käyttäjät olivat yhteistyöyritykset Berner ja Stora Enso Packaging.
-   Positiivinen kokemus ja innostavampaa kuin perinteinen seminaarityöskentely, totesivat yritykset pelin jälkeen.
 Ryhmässä kehitellään parhaillaan ympäristöaiheista rap-lausetta
Uudenlaiset lähestymistavat kehittävät tutkitusti ihmisten kommunikointia yrityksissä
Pelialustana käytetään isoa kumimattoa, johon on saatu inspiraatio Monopolista. Ideana on kerätä pisteitä kilpailemalla ympäristöasioita käsittelevissä tehtävissä. Molempien yrityksien edustajista kootulla ryhmällä on muutama minuutti aikaa suorittaa tehtävä, esimerkiksi suunnitella tuotteelle kampanja Itämeren hyväksi tai keksiä ympäristöaiheinen rap-lause tai -riimi.
”Kierrätys, sähkönsäästö, joukkoliikenne on vihreä teko.
Sen kestää jokaisen ego.”

Veera Kautonen ja Riikka Korkeamäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti