Arvoisa lukijamme,

Tervetuloa uudistettuun @sight –verkkojulkaisuun. Käynnissä olevana lukuvuotena julkaisuista vastaa liiketalouden alan johtamisen ja viestinnän toisen vuoden opiskelijaryhmä. Tänä vuonna @sight esittelee koulun tärkeimpiä projekteja ja tapahtumia.

Toivotamme Sinulle viihtyisiä lukuhetkiä!Dear Reader,

Welcome to the reformed @sight -internet release. During this semester the publication is made by second year Management and communications student group from Faculty of Business Studies. This year @sight presents for you school’s most important projects and events.

We wish you pleasant moments with us!


keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Logistiikkapäällikön näkemys tulevaisuuden työntekijästä

-    Kaiken lähtökohtana tulevaisuuden työntekijälle on, että pitäisi olla tukiverkkona perhe ja koti. Pienestä asti kunnon kasvatus ja turvallinen ympäristö elää. Samat lähtökohdat pitäisi olla kaikilla, logistiikkapäällikkö Jari Uusitalo kiteyttää näkemyksensä tulevaisuuden työntekijästä.
Perheen merkityksen lisäksi Uusitalo korostaa sitä, että pitää hakea haasteita ja kokeilla eri ammatteja, jotta löytää oman juttunsa. Tulevaisuudessa vuorovaikutuksen tärkeys korostuu entisestään, työntekijöiltä halutaan jatkuvasti kehitysehdotuksia ja johto tekee sitä kautta yhä enemmän päätöksiä.
                 Logistiikkapäällikkö Jari Uusitalo
                 V&N Julkunen Oy / K-rauta Lahti
Tulevaisuuden haasteita
Jari Uusitalo ei näe tulevaisuuden työntekijää niinkään monitoimikoneena, vaan nostaa esille, että työntekijän tulisi olla ennemminkin pienellä alalla valtava ammattilainen kuin isolla alalla pelkkä pintaraapaisu. Yhteinen hyvinvointi on kaiken lähtökohtana ja sen perusteella pystytään muodostamaan hyvä ja toimiva työyhteisö.
      -    Pidä itsestäsi ensin huolta, niin pystyt pitämään myös muista huolta, Uusitalo kiteyttää yhteen lauseeseen.
Johdon ja työnantajan pitää olla hereillä siitä, miten työtehtävät jaetaan, eikä yksilöitä saa suosia vastuun ja tehtävien jaossa. Hyvässä johtajassa korostuu oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus. Työntekijöille tulisi antaa mahdollisuus pienimuotoisiin johtotehtäviin ryhmän sisällä, jolloin voitaisiin tarkkailla työntekijän soveltuvuutta vaativampiin johtotehtäviin.
Koulutus ja työelämä
Uusitalon kanta on, että pitkää koulutusta ei välttämättä tarvita, mutta perustiedot tulee jostain hankkia. Koulujärjestelmää kehitetään koko ajan enemmän työelämälähtöiseksi, mitä Uusitalo pitää erittäin positiivisena asiana. Hän sanoo, että enemmän tällä alalla työ tekijäänsä opettaa. Työssäoppimisjaksot ovat Uusitalon mukaan hyvin tärkeitä oppimisen kannalta ja niitä tulisi lisätä kouluissa. Työnteko onkin elinikäistä oppimista.
Sami Granberg ja Mikko Laaksonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti