Arvoisa lukijamme,

Tervetuloa uudistettuun @sight –verkkojulkaisuun. Käynnissä olevana lukuvuotena julkaisuista vastaa liiketalouden alan johtamisen ja viestinnän toisen vuoden opiskelijaryhmä. Tänä vuonna @sight esittelee koulun tärkeimpiä projekteja ja tapahtumia.

Toivotamme Sinulle viihtyisiä lukuhetkiä!Dear Reader,

Welcome to the reformed @sight -internet release. During this semester the publication is made by second year Management and communications student group from Faculty of Business Studies. This year @sight presents for you school’s most important projects and events.

We wish you pleasant moments with us!


maanantai 11. helmikuuta 2013

Esimiestyöskentely elämänsuolana

- Mielenkiintoiset ja jatkuvat haasteet, mielekkyys sekä oman kehittymisen seuraaminen ovat kaikkein parasta esimiestyöskentelyssä, iloitsee myymäläpäällikkö Tuukka Turunen.

Huipputason johtajaksi

S-market Metsäkankaalla vaihtui 1.9.2012 myymäläpäällikkö. Uutena myymäläpäällikkönä aloitti  Tuukka Turunen, joka siirtyi Metsäkankaalle Ahtialan S-marketista. Tuukka on lähtenyt jo hyvin nuorena esimiesuralle; 24-vuotiaana hän aloitti Jalkarannan Salessa Salepäällikkönä.

- Lukiosta päästyäni, liiketalous vaikutti kaikkein trendikkäimmältä vaihtoehdolta jatko-opiskelujen suhteen 2000-luvun alussa. Markkinointi oli kasvava ja kehittyvä ala sekä mukana oli myös päättämättömyyttä. Tästä syystä hainkin Lahden ammattikorkeakouluun opiskelemaan liiketaloutta, Turunen kertoo.

- Vietin neljä vuotta Lahden ammattikorkeakoulussa ja valmistuin lopulta tradenomiksi markkinoinnin suuntautumisesta. Valmistumisen jälkeen noin puolelle vuosikurssini valmistuneista työllistyminen oli melkoisen suuri kynnys. Mikäli ei omistanut minkäänlaisia työelämän suhteita, niin oli tyytyminen paljon pienempiin rooleihin, esimerkiksi pelkkiin myyjän tehtäviin kaupassa, Turunen muistelee.

Koulun ilmoitustaululle ilmestyi näihin aikoihin ilmoitus, jossa haettiin juuri vastavalmistuneita tradenomeja Osuuskauppa Hämeenmaan kenttäkoulutukseen S-ryhmälle. S-ryhmän kaupallisen kenttäkoulutuksen on tarkoitus edistää huipputason johtajuutta.

- Huomasin ilmoituksen taululla ja päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Jouduin  kuitenkin aluksi tutustumaan opiskelijatoverini kautta S-ryhmään, sillä minulla ei ollut juurikaan minkäänlaista käsitystä S-ryhmästä Keskon ollessa silloin lippulaivana. Tämän jälkeen aloin hahmottamaan kokonaisuutta ja laitoin samalla avoimen hakemuksen kenttäkoulutukseen, Turunen kertoo.

’’Oikeassa paikassa, oikeaan aikaan’’

Turunen oli yksi niistä, joka valittiin lopulta kenttäkoulutukseen noin 600 hakijan joukosta. Kaikki tämä tuntui todella mielenkiintoiselta ja haastavalta, sillä hänellä ei ollut vielä ollenkaan kaupan alan työkokemusta edes opiskeluajoilta.

S-market Metsäkankaan uusi myymäläpäällikkö Tuukka Turunen
- Tuntuihan se erityisen hienolta tulla valituksi, vaikka opiskelijatoverini, joka tutustutti minut S-ryhmään, ei tullut valituksi jostakin syystä. Tämä oli mielestäni melkoisen suuri yllätys, Turunen kiteyttää.

Turunen aloitti 18 kuukautta kestävän kenttäkoulutuksen ja sai lopulta Jalkarannan Salesta Salepäällikön paikan, jossa hän aloitti ensimmäistä kertaa elämässään esimiehenä.

- Tämän kaiken jälkeen sitä on vasta huomannut, että sitä tuli oltua silloin ’’oikeassa paikassa, oikeaan aikaan’’, Turunen lisää.

’’Eihän urheilijakaan tervettä päivää näe’’

Turunen opiskelee tällä hetkellä työnsä ohella kauppatieteitä Lappeenrannan yliopistossa aikuispuolen linjalla. Nykyisin tuntuu, että nuorella miehellä riittää kiirettä ja Turusen mukaan aika on vain jostakin välillä otettava.

- Kun yhdistää opiskelun, perheen, harrastukset ja työn, niin kyllä sitä välillä tunteekin laittaneensa itsensä likoon oikein kunnolla, mutta eihän urheilijakaan tervettä päivää näe, Turunen virnistää.

Tästä huolimatta Turunen myöntää kuitenkin, että selkeät tavoitteet on jo asetettu useamman vuoden päähän.

- Totta kai koko ajan on tietynlainen halu päästä eteenpäin uralla ja yksi haaveistani olisi päästä 5 – 10 vuoden päästä vastuullisempiin johtajatehtäviin, mahdollisesti Hämeenmaalla, Turunen tiivistää.


Teksti ja kuva: 
Petri SalonenEi kommentteja:

Lähetä kommentti