Arvoisa lukijamme,

Tervetuloa uudistettuun @sight –verkkojulkaisuun. Käynnissä olevana lukuvuotena julkaisuista vastaa liiketalouden alan johtamisen ja viestinnän toisen vuoden opiskelijaryhmä. Tänä vuonna @sight esittelee koulun tärkeimpiä projekteja ja tapahtumia.

Toivotamme Sinulle viihtyisiä lukuhetkiä!Dear Reader,

Welcome to the reformed @sight -internet release. During this semester the publication is made by second year Management and communications student group from Faculty of Business Studies. This year @sight presents for you school’s most important projects and events.

We wish you pleasant moments with us!


maanantai 11. helmikuuta 2013

Ilman riskejä ei voi voittaa

Kauneusalan yrittäjä Kati Mouhu
Kati Kristiina Mouhu on 30-vuotias savolainen parturi-kampaamo- ja maskeerausalan yrittäjä. Mouhu on ollut vuokratuoliyrittäjänä ja osakkaana yrityksessä vuodesta 2004. Kesäkuussa 2012 hän toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja perusti oman yrityksen, Studio Savonin.

Yrittäjyys elämäntapana

Mouhulle työ yrittäjänä on enemmän elämäntapa ja harrastus, koska hän on lähtöisin yrittäjäperheestä. Mouhu on vahva oman alansa ammattilainen ja omaa erittäin monipuolisen ja kansainvälisen työ- ja opiskelutaustan. Hän on muun muassa käynyt liiketalouden-, maskeeraus- ja kampaamoalan sekä taidealan opintoja. Eri alojen opinnot ovat täydentäneet toisiaan ja hän voittikin vuonna 2007 arvostetun meikkauksen Suomen mestaruustittelin.

On tärkeää tehdä työstä mielekästä

Yrityksen perustamisessa haastavinta oli oman ajan- ja henkilöstönhallinta, budjetointi ja vastuun lisääntyminen, koska näistä asioista Mouhulla ei ole juurikaan aiempaa kokemusta. Perustamisvaiheen helpoin osa oli markkinointi, koska hänellä oli jo ennestään vahva asiakaskunta ja markkinointialan koulutus. Vuokratuoliyrittäjänä hän hoiti itse omaa markkinointiaan. Yrityksen perustamisvaiheessa Mouhu otti ison riskin vaihtamalla uuteen, puolta halvempaan ammattilaisten meikkisarjaan, jonka kannattavuudesta ei ennestään tiennyt mitään. 

- Jos ei panosta ja ota riskejä, niin ei voi saada tai voittaa mitään.

Mouhun tulevaisuuden suunnitelmana on suuntautuminen enimmäkseen meikkauspalveluihin. Hän on ulkoistanut muun muassa kirjanpidon ja liiketilan siivouksen toisille pienille yrityksille vähentääkseen omaa työmääräänsä. Lisäksi hän arvostaa pienten yritysten joustavaa toimintatapaa. Hänen työnkuvaansa kuuluu meikkaajan ja hiusmuotoilijan töiden lisäksi laskujen hyväksyminen sekä esimiehen tehtävät. Mouhun vinkkinä uusille yrittäjille on panostaa ajankäyttöön ja työn mielekkyyteen sekä kiinnittää huomiota omaan jaksamiseen. 

- Yrittäjät tekevät paljon töitä, joten on tärkeää tehdä työstä mielekästä.


Teksti ja kuva:
Henna Kuikko ja Rosa-Maria Veikkolainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti