Arvoisa lukijamme,

Tervetuloa uudistettuun @sight –verkkojulkaisuun. Käynnissä olevana lukuvuotena julkaisuista vastaa liiketalouden alan johtamisen ja viestinnän toisen vuoden opiskelijaryhmä. Tänä vuonna @sight esittelee koulun tärkeimpiä projekteja ja tapahtumia.

Toivotamme Sinulle viihtyisiä lukuhetkiä!Dear Reader,

Welcome to the reformed @sight -internet release. During this semester the publication is made by second year Management and communications student group from Faculty of Business Studies. This year @sight presents for you school’s most important projects and events.

We wish you pleasant moments with us!


maanantai 11. helmikuuta 2013

Ovimiespalvelu tänään, hammasklinikka huomenna!

Ovimiespalveluyrittäjä, hammaslääketieteenopiskelija ja aktiiviurheilija – kaikki samassa paketissa. Pekka Mutanen, 21, matkustaa Kuopion ja Kouvolan välillä viikoittain yrityksensä AS-Finlandin vuoksi. Ovimiespalveluita tarjoavan yrityksensä hän perusti noin kaksi vuotta sitten.

- Haluan itse määrätä omat työajat ja olla oman itseni herra, Mutanen perustelee yrittäjäksi ryhtymistään.

Paremmat mahdollisuudet yrittäjyyteen
Ovimiespalveluyrittäjä
Pekka Mutasen tähtäimessä on
perustaa oma hammasklinikka
Mutanen oli vasta 19-vuotias ryhtyessään yrittäjäksi.
- Monet kyl sano, ettei tossa ole mitään järkee, Mutanen muistelee lähipiirinsä reaktioita, kun ensimmäiset ajatukset yrityksen perustamisesta nousivat pintaan.
Mahdollisuus yrittäjyyteen vaikutti Mutasen päätökseen opiskelupaikasta. Oman yrityksen pyörittämisen myötä yrittäjyys tuntui luonnolliselta myös tulevaisuudessa. Tästä syystä lääketieteestä kiinnostuneena Mutanen haki opiskelemaan hammaslääketiedettä tähtäimessään paremmat mahdollisuudet yrittäjyyteen yksityisen hammasklinikan myötä.

Panostusta henkilökohtaiseen palveluun
Vaikka lähipiiri ei Mutasen visiosta omasta yrityksestä aluksi innostunutkaan, on hän toiminnan lähtiessä käyntiin saanut pelkkää kannustusta. Lähipiirin lisäksi myös muiden yrittäjien tuki on tärkeää.
- Vanhemmat yrittäjät arvostaa nuoria, ne tukee ja auttaa tosi mielellään.
Mutanen sanookin saaneensa ainoastaan positiivista palautetta ja innostusta vanhemmilta yrittäjiltä. Myös neuvoja saa tarvittaessa, kunhan vain uskaltaa kysyä.
Yksi AS-Finland:in vahvoista kilpailutekijöistä on asiakkaiden henkilökohtainen palvelu, jonka tärkeydestä Mutanen haluaa muistuttaa myös vanhempia ja kokeneempia yrittäjiä.
- Jos on iso yritys, niin kannattaa panostaa henkilökohtaiseen palveluun, asiakastyytyväisyys tuntuu helposti unohtuvan. Oli ala mikä vaan, niin pitää panostaa palveluun ja asiakkaista välittämiseen.
Myös ajan hermoilla pysyminen on osa yrityksen jatkuvaa kehitystä. Uusia innovaatioita kehitetään koko ajan, ja juuri ne ovat monelle yritykselle tärkeä kilpailutekijä.

Uskalla yrittää

Moni vierastaa ajatusta yrittäjäksi ryhtymisestä, sillä se koetaan liian vaikeaksi ja aikaa vieväksi. Mutanen tyrmää tämän ajatuksen, ja korostaa yrittäjyyden tuomia mahdollisuuksia.
- Jos haluaa saavuttaa, on pakko uskaltaa.


Teksti ja kuva:
Sanni Saari ja Emma Turkia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti