Arvoisa lukijamme,

Tervetuloa uudistettuun @sight –verkkojulkaisuun. Käynnissä olevana lukuvuotena julkaisuista vastaa liiketalouden alan johtamisen ja viestinnän toisen vuoden opiskelijaryhmä. Tänä vuonna @sight esittelee koulun tärkeimpiä projekteja ja tapahtumia.

Toivotamme Sinulle viihtyisiä lukuhetkiä!Dear Reader,

Welcome to the reformed @sight -internet release. During this semester the publication is made by second year Management and communications student group from Faculty of Business Studies. This year @sight presents for you school’s most important projects and events.

We wish you pleasant moments with us!


maanantai 11. helmikuuta 2013

Yrittäjyyden puolesta

Saara Äijö toimii Nuoret Yrittäjät
toimikunnan puheenjohtajana
Saara Äijö toimii vuonna 2010 perustetun Päijät-Hämeen Nuoret Yrittäjät toimikunnan puheenjohtajana. Äijö on toiminut yrittäjänä kuusi vuotta fysioterapiaa, kuntoutusta ja hierontaa tarjoavassa yrityksessä nimeltä Fysakos. Koulutukseltaan Äijö on fysioterapeutti, mutta yrittäjyyden hän on opetellut käytännön tekemisen kautta.
- Vieläkin tässä oppii koko ajan uutta, osa kantapään kautta, Äijö kertoo.
Suomen- ja Päijät-Hämeen Yrittäjät ovat toimineet kauan ja yhdistykset ovatkin muodostuneet kokeneiden yrittäjien ”klubeiksi”.  Juuri tämän takia on perustettu myös nuorille yrittäjille oma toimikunta, mutta päävastuu toiminnalle tulee Päijät-Hämeen Yrittäjiltä. Nuorten Yrittäjien tehtävänä on pääsääntöisesti suunnitella ja ideoida aktiviteetteja, mistä yrittäjät saattaisivat olla kiinnostuneita. Nuorten Yrittäjien toimintaan pääsee mukaan liittymällä ensin Suomen Yrittäjiin, jonka myötä kuuluu samalla automaattisesti oman paikkakunnan paikalliseen yhdistykseen.
- Toimikunnan yhtenä tarkoituksena onkin keskustella kohdattavista ongelmista ja verkostoitua samanhenkisten ihmisten kanssa. Voit olla joko aktiivinen jäsen, tai kannattajajäsen joka saa ainoastaan esimerkiksi eri julkaisuja ja yrittäjäuutisia. Kannattajajäsen voi halutessaan joskus myös aktivoitua, Äijö lisää.     
Yhdessä tekeminen ja verkostoituminen
Nuoret Yrittäjät järjestävät erilaisia tapahtumia pitkin vuotta, joihin kutsutaan kaikki toimikuntaan kuuluvat. Esimerkiksi keväisin järjestetään perheille suunnattu tapahtuma ja vuoden lopulla perinteiset pikkujoulut. Jäsenten aikataulut tuottavat usein ongelmia tapahtumien järjestämisen kannalta, kuitenkin noin kahdestakymmenestä kolmeenkymmeneen henkilöön käy kaikissa tapahtumissa. Tapahtumien lisäksi jäsenet tekevät paljon yhteistyötä, jonka avulla he verkostoituvat keskenään.
- Tärkeä säännöllinen tapahtuma on ravintola Teerenpelissä järjestettävä kantapöytä-tapaaminen. Se on hyvin vapaamuotoinen tapahtuma. Tapahtuma on suosittu ja joka kerta tapaa uusia naamoja. Paikkana Teerenpeli on hyvä, koska se edustaa paikallisyritystä, Äijö muistuttaa.
Yrittäjyys kannattaa
Saara Äijö kannustaa ihmisiä yrittäjyyteen, koska sen kautta on mahdollista tehdä sellaista työtä josta itse pitää.
- Tärkeää on oman osaamisen lisäksi miettiä, kenelle myydään ja miksi joku haluaisi ostaa juuri sinun palveluasi. Monella on hyvä idea, mutta ongelmana on oman asiakaskunnan löytäminen, jolla saat oman yrityksesi esiin markkinoille. Ehdottomasti yrittäjyys kannattaa, koska esimerkiksi julkisella puolella vähennetään työntekijöitä jatkuvasti. Eihän yrittäjyyskään aina ole varmaa, mutta jos asiat lähtevät oikeille raiteille, siinä tekee itselleen loppuelämäksi työpaikan, Äijö toteaa.


Teksti ja kuva:
Teemu Huumonen, Joonas Pihkala ja Erik Rantahakala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti