Arvoisa lukijamme,

Tervetuloa uudistettuun @sight –verkkojulkaisuun. Käynnissä olevana lukuvuotena julkaisuista vastaa liiketalouden alan johtamisen ja viestinnän toisen vuoden opiskelijaryhmä. Tänä vuonna @sight esittelee koulun tärkeimpiä projekteja ja tapahtumia.

Toivotamme Sinulle viihtyisiä lukuhetkiä!Dear Reader,

Welcome to the reformed @sight -internet release. During this semester the publication is made by second year Management and communications student group from Faculty of Business Studies. This year @sight presents for you school’s most important projects and events.

We wish you pleasant moments with us!


maanantai 11. helmikuuta 2013

Maamin sydämiä sisustajille

Lahtelainen Sydänmaami on Maarit Paasilan yritys, joka valmistaa käsitöitä yhden naisen voimin. Yrityksen tunnustuotteita ovat pehmoiset sydämet, joissa on piristäviä ja kauniita lauseita liittyen kotielämään, sekä elämän eri vaiheisiin.


Yrittäjä Maarit ”Maami” Paasilan johtoajatuksena yritysideassaan oli halu olla kotona pienten lasten kanssa. Ensin piti selvittää millaista työtä voisi tehdä kotona ja mikä olisi Paasilalle ominaisinta. Hän pitää käsitöistä ja hänellä on taito tehdä niitä. Näistä tekijöistä syntyi yritys Sydänmaami.

Maarit Paasilalla ei ollut suuria odotuksia alun suhteen ja se yllättikin hänet positiivisesti. Alussa tavoitteena oli saada hiukan voittoa, jotta työllä olisi jatkumoa. Alkuun kuitenkin tuli tehtyä töitä iltaisin, jopa öisin.
- Koko homma sai kunnolla alkunsa, kun lähetin sähköpostia erääseen sisustusliikkeeseen. Se halusi tuotteen myyntiin liikkeeseen.
Sana lähti leviämään ja Maarit Paasila avasi blogin, jonka kautta hän sai myös yksityisasiakkaita.

Käsityöyrittäjän arkea

Tällä hetkellä Maarit Paasila on puolipäiväinen käsityöyrittäjä. Hänellä on oma verkkokauppa sekä 25 säännöllisesti tilaavaa jälleenmyyjää.
- Alussa on tärkeää saada jalansijaa sekä tehdä brändi tunnetuksi. Tuotteiden jälleenmyyntiasiakkaat ovat käsityöalan elinehto.
Käsityöläinen ei voi laskea työtunteja suhteessa tuotteen hintaan. Pienyrittäjän riski ovat tilausten epäsäännöllisyys, joka tekee myös tuloista vaihtelevat. Työnetuna Paasila pitää joustavuutta perheen suhteen.
- Joustava työaika on loisto juttu. Tarvittaessa voin nukkua pitkään aamulla ja hoitaa perheeseen liittyvää arkea. Kuitenkin, jos jostain joustaa, niin se kyllä tulee sitten vastaan myöhemmin.

Ajatuksia tulevaisuudesta
Paasila on kaikin puolin tyytyväinen yrityksensä menestykseen, mutta on hänellä toiveitakin tulevaisuudesta. Tavoitteena on saada enemmän yksityisasiakkaita.
- Voisin myös kuvitella tekeväni töitä useamman ihmisen kanssa. Tuotevalikoima laajenisi ja sitä myöten voisi ajatella pientä kauppaa.
Kokemuksen perusteella hän ei lähtisi toisen työnantajan leipiin.  Maarit Paasila kertoo pitävänsä niin paljon enemmän itsenäisestä työnteosta.


Teksti ja kuva:
Armi Pelkonen ja Annikki Rusanen


Maamin sydämiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti