Arvoisa lukijamme,

Tervetuloa uudistettuun @sight –verkkojulkaisuun. Käynnissä olevana lukuvuotena julkaisuista vastaa liiketalouden alan johtamisen ja viestinnän toisen vuoden opiskelijaryhmä. Tänä vuonna @sight esittelee koulun tärkeimpiä projekteja ja tapahtumia.

Toivotamme Sinulle viihtyisiä lukuhetkiä!Dear Reader,

Welcome to the reformed @sight -internet release. During this semester the publication is made by second year Management and communications student group from Faculty of Business Studies. This year @sight presents for you school’s most important projects and events.

We wish you pleasant moments with us!


maanantai 11. helmikuuta 2013

Lentoon omin siivin

Suomen Ilmailuopistossa tutustuneet kaverukset Pekka Kauppinen ja Antti Kääriäinen päättivät perustaa oman ilmailualan yrityksen Blue Skies Aviation Oy:n vuonna 2009, koska lentäjän töitä ei ollut tarjolla taloustaantuman vuoksi.

Vesivehmaalla sijaitseva yritys tarjoaa peruslentokoulutusta, lennonopettajakoulutusta ja lennätyksiä. Yritystoiminta on lähtenyt hyvään vauhtiin ja pelkästään yksityislentolupakirjan on kolmen vuoden aikana suorittanut jo yli 50 oppilasta.


Nousukiitoon

Oman yrityksen avulla intohimo lentämiseen on yhdistynyt työntekoon.

- Muita hyviä puolia yrittäjyydessä ovat itsensä kehittäminen ja se, että saa tehdä just sitä mitä haluaa ja mistä pitää, toimitusjohtaja Kauppinen kertoo.

Työn palkitsevuus tulee parhaiten esiin Kauppisen mukaan silloin, kun lento-oppilaat saavat huipputuloksia valtakunnallisista kokeista.

Kauppisen mielestä yrittäjyys vaatii hyvän liikeidean johon itse uskoo. Pitää olla pitkäjänteisyyttä, rohkeutta ja ennen kaikkea valmis tekemään lujasti töitä. Kauppinen kertoo kartuttaneensa monia ominaisuuksia yrittäjyyden myötä.

- Päätöksenteko, esiintymis- ja neuvottelutaidot ovat kehittyneet eniten. Olen myös kirjoittanut paljon, sillä laadin kaiken Blue Skies Aviationin koulutusmateriaalin itse.


Ei jäädä tuleen makaamaan

Yrittäjänä täytyy jatkuvasti pyrkiä parantamaan ja viemään yritystä eteenpäin.

- Yrityksellämme on hyvät nettisivut, muuten emme juurikaan mainosta. Markkina-alue on laaja ja esimerkiksi jotkut oppilaista ovat tulleet pitkienkin matkojen takaa,
Kauppinen sanoo.

Lentävä yrittäjä Pekka Kauppinen
- Kannattaa myös luoda hyviä kontakteja muihin yrityksiin ja olla itse aktiivinen toiminnan kehittämisessä, hän jatkaa.

Verkostoitumisesta hyvänä esimerkkinä onkin yhteistyö floridalaisen lentokoulun kanssa, jossa voi suorittaa liikennelentäjän lupakirjan. Yhteistyö hyödyttää kumpaakin yritystä ja antaa lisäarvoa asiakkaille.

- Tulee tietää oma paikkansa eikä pyydellä anteeksi, Kauppinen kiteyttää lopuksi.Teksti ja kuvat:
Veera Rantanen ja Jori Routo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti